3D Baby Beeldje


Het 3D geprinte baby beeldje is echt een heel mooi en uniek stukje baby kunst. Een herinnering aan de tijd dat de baby groeide in de buik. Het gevoel van de eerste schopjes, wetende dat dit kleine wezentje straks rond loopt om je leven overhoop te halen en te verrijken.

Wij bij baby3dprint.nl bieden ouders een unieke mogelijkheid om de baby al te ontmoeten in de vorm van een stukje 3D geprinte baby kunst. Al onze 3D beeldjes zijn gemaakt van de data gekregen uit de ultrasound machine. Wij doen absoluut geen 2D naar 3D modellen of enige andere 3D veranderingen. We zetten de volume data, die u van uw echo specialist kunt krijgen, om naar 3D. Daarna ruimen we de boel op en maken een 3D print file genaamd een STL.  Instructies voor het maken van de volume file vind u hier!

U kunt aan uw kliniek vragen of ze deze volume data file voor u kunnen maken. Indien uw kliniek nog niet met ons samenwerkt dan bieden wij u een leuke korting als de kliniek zich bij ons registreert. Voor klinieken die willen samenwerken met baby3dprint.nl is er de mogelijkheid om  klanten de 3D baby beeldjes te kunnen aanbieden via een registratie ons.

 Onze filosofie bij het maken van de 3D baby Beeldjes


3D baby Nylon little boy

Alleen data uit een echografie machine, opgeslagen als volume data kan worden omgezet naar een 3D Beeldje. Dus geen JPEG, MOV of andere 2D data!

Wat je ziet op het scherm bij de echo specialist is wat je van ons krijgt als 3D beeldje. Als de baby niet wil meewerken en op het scherm niets zichtbaars is, of de baby heeft zijn gezicht geheel tegen de baarmoeder wand aangedrukt, dan is er in 75% van de gevallen niets van te maken. Als de baby gedraaid ligt met zijn gezicht naar achteren en er is voldoende vruchtwater aanwezig dan kan het zijn dat we wel een gezichtje kunnen krijgen uit de volume data. Een goede echo specialiste kan u hierover informeren. 

U krijgt van ons de STL file die u kunt bekijken in een 3D viewer, te vinden als standard software in windows 10. U kunt dit bekijken, printen in 3D in elk materiaal of grootte. U kunt het ook als foto in 2D afdrukken en samen met de andere fotos bewaren. Wij bieden uiteraard ook aan om de 3D baby te printen. Op dit moment bieden wij aan het 3D beeldje geprint in zandsteen op een grootte van 80MM, geplaatste in een diepe fotolijst en 2 Nylon versies. Al onze 3D prints worden gedaan in Duitsland en Frankrijk op professionele 3D printers met zeer hoge kwaliteit.

 

Welke echo data kunnen wij gebruiken?


De meest voorkomende volume file data extensies zijn: dicom, .mvl en .vol. Deze kunnen opgeslagen zijn als standaard volume of indien niet anders mogelijk als cartesian volume. Als uw 3D volume data file extensie niet in onze list staat dan horen wij graag van u. Wij bespreken dit dan met de ontwikkelaar van de software zodat het in onze volgende software versie wel zal zitten.

klik hier voor een volledige lijst met extensies!

3D Baby Beeldjes voorbeelden

Alle modellen zijn gemaakt door baby3dprint.nl