Hoe maak je het beste de volume files uit jouw ultrasound machine.

Basis training voor het maken van de volume files.

Welke ultrasound file formats kunnen gelezen worden door onze software.


Onze software kan vele file extensies lezen zoals DICOM, .mvl and .vol. De 3D data kan als standaard worden opgeslagen of als het niet anders kan ook in Cartesian. Wees er zeker van dat u niet inzoomt op het 3D beeld wat u wilt gebruiken voor de volume data want anders zal dit buiten de ROI vallen en missen er delen van de 3D data. Dit resulteert in het wegvallen van delen van de baby in de volume file. Indien u geen van de file extensies heeft en een andere machine als in onze lijst dan horen wij graag van u. Stuur ons dan een voorbeeld van deze extensie zodat wij dit met de ontwikkelaar kunnen bespreken.  Het kan zijn dat wij het dan in de volgende versie van de software kunnen meenemen.

Klik hier voor de lijst met echo machines en extensies!

Hoe moet u de echo op de juiste manier maken en bewaren.


Om het beste resultaat te krijgen is het belangrijk dat u de volgende stappen neemt. Deze stappen zijn op de meeste echo machines standaard: 1) Uw zet de 3D static settings op high2. Als u de sessie doet dan moet u zorgvuldig kijken of er tijdens de sessie een beeld is wat een zo recht mogelijk vooraan gezicht geeft. Als u een mooi beeld hebt gevonden dan even opschrijven en u kunt dan een 4D sessie doen met de klant. Voor de 3D Baby Beeldjes is een 3D static het beste aangezien 4D vaak lagere resolutie beelden maakt in 3D en daarvan een filmpje maakt. Het resultaat is altijd net iets minder mooi dan met een 3D static.

Als er een mooi beeld gevonden is dan is het beter om hier niets mee te doen. Magic cut van GE kan gebruikt worden maar het belangrijkste is dat er absoluut geen ZOOM gebruikt wordt. Als u de zoom gebruikt voor de 3D image dan brengt u het beeld naar voren en valt het 9 van de 10 keer buiten de ROI en worden er delen van het gezicht afgesneden. Bewaar de 3D die u wilt gebruiken indien nodig als volume (Samsung/Medison heeft als standaard "save as image" dit moet u dus omzetten naar "save as volume default")

2) Exporteer de file naar een volume file extensie of naar DICOM. Hieronder kunt u instructies vinden voor de twee grootste merken GE en Samsung. De instructies zijn in het Engels.


Klik hier voor de instructies:

SAMSUNG/MEDISON        GE VOLUSON

Indien u hulp nodig heeft bij het bewaren naar een volume contacteer ons!